In verband met grote drukte, worden orders op werkdagen tot 16:00 geplaatst (ipv 17:00u) dezelfde dag verstuurd. Excuses voor het ongemak.

ABB groepenkast

ABB

In 1988 voegden een Zweeds en een Zwitsers bedrijf samen tot ABB (ASEA Brown Boveri). ABB is gebaseerd in Zürich in Zwitserland, maar is wereldwijd actief op het gebied van elektromaterialen. Ze hebben locaties in meer dan 100 landen. Daarmee is ABB al 23 jaar een wereldwijd Fortune 500 bedrijf. In de Benelux beschikken ze over twee fabrieken, maar ook over drie Research & Development afdelingen en internationale kenniscentra. ABB heeft vier afdelingen, namelijk elektra, robotics, industriële automatisatie en elektriciteitsnet.

Om aan de top van het vakgebied te blijven, onderneemt ABB veel. Voornamelijk op het gebied van technologische innovatie, toepasbare kennis, en actieve aanwezigheid, zowel de globale als locale markt is daarvoor van belang. Systemen en diensten van ABB moeten betrouwbaar en productief zijn voor alle soorten klanten. Ook efficiënt energiegebruik staat hoog op de agenda.

De elektromaterialen van ABB zijn bedoeld om elektrisch vermogen veiliger en betrouwbaarder te maken. Ze produceren lage-voltage en medium-voltage elektrische installaties. Wij verkopen de ABB groepenkast. Groepenkasten vallen onder de elektrische installaties met een laag voltage. ABB onderscheidt zich door flexibele oplossingen te creëren met slimme functies, en die beschikken over een lange levensduur. Hoog comfort, efficiënt energieverbruik en veiligheid zijn de belangrijkste kenmerken van de ABB groepenkast.

ABB Haf groepenkast

ABB nam jaren geleden het Nederlands HAF (Hollandse Apparaten Fabriek) over. Daarna werd de naam van Haf veranderd naar ABB Haf. De ABB meterkast wordt nog steeds in Nederland geproduceerd. De ABB Haf groepenkast is van zeer hoge kwaliteit en staan garant voor veiligheid. De ABB meterkast is voorzien van een ABB Haf Bussboard systeem. Dit maakt het uitbreiden van een basis ABB groepenkast zeer eenvoudig. Ook het vervangen van onderdelen wordt hierdoor zeer gemakkelijk bij de meterkast ABB. Met behulp van één flexomaat kan de ABB meterkast gemakkelijk uitgebreid worden van een 4-groeps ABB groepenkast naar een 5-groeps ABB groepenkast. Hetzelfde geld voor een 6-groeps ABB meterkast. Deze kan gemakkelijk uitgebreid worden naar een 7-groeps ABB groepenkast. Ingeklikte automaten staan direct onder spanning. Draden kunnen zonder schroeven in de automaten geklikt worden.

Meterkast ABB kopen: 1-fase of 3-fase

Voor u een ABB meterkast kunt gaan aanschaffen moet u bepalen wat voor soort groepenkast u nodig heeft. Wilt u meer weten over de onderdelen in een groepenkast? Dan kunt u onze algemene groepenkast pagina bekijken. Er zijn meerdere uitvoeringen van de ABB groepenkast, namelijk de ABB HAF 1-fase groepenkast en de ABB HAF 3-fase groepenkast. De 1-fase aansluiting is een standaard huisaansluiting. De 3-fase aansluiting werd in het verleden gebruikt voor grotere huizen en bedrijven. Op een 3-fase aansluiting kunnen daarnaast ook machines, inductie-kookplaten, airco’s en dergelijke aangesloten worden. Op uw energiemeter en nota staat welke aansluiting u nodig heeft. Om verder te bepalen welke groepenkast u nodig heeft, kunt u onze keuzehulp raadplegen.

ABB Haf beltrafo’s

Een ABB groepenkast kan aangevuld worden met een beltransformator. De beltransformator wordt in de ABB groepenkast aangesloten op een groep. Deze geeft een lage spanning af, welke gebruikt wordt voor de deurbel. U heeft geen beltransformator nodig voor uw ABB groepenkast wanneer u over een draadloze deurbel beschikt

Aardlekschakelaars en automaten van ABB Haf

Een aardlekschakelaar of aardlekautomaat biedt bescherming tegen te hoge lekstroom, overbelasting of kortsluiting. Daarbij is een aardlekautomaat een combinatie tussen een installatieautomaat en een aardlekschakelaar. Zo kunnen er in plaats van een ABB groepenkast met 2 aardlekschakelaars en 8 groepen, 8 ABB aardlekautomaten geplaatst worden. Wanneer er een aardfout ontstaat wordt dan niet de gehele installatie uitgeschakeld, maar een klein deel. Aardlekautomaten zijn echter prijzig, dus er moet goed overwogen worden of dit de investering waard is.

ABB meterkast Mistral

Voor de horeca, winkels, bedrijven maar ook voor grote huizen is de ABB groepenkast Mistral zeer geschikt. Deze lijn ABB groepenkasten bestaat sinds 2015 en is dus vrij nieuw. U kunt een complete ABB Mistral groepenkast bestellen, of een blanco versie waar u zelf onderdelen kunt bij bestellen. Deze blanco groepenkast is verkrijgbaar in de ABB Mistral IP41 en de ABB Mistral IP65 lijn.

We hebben veel variaties van de ABB groepenkast op voorraad en hopen dat u een keuze kunt maken. Kijk ook zeker naar de actiepagina voor ABB groepenkasten, waar veel voordelige opties te vinden zijn.