Osram LED-spots

LET OP! Kijk bij de specificaties van de LED-Lampen voor de best geteste dimmer van elk merk schakelmateriaal. Wilt u weten hoe u een LED-spot en inbouwspot moet aansluiten? kijk dan op onze informatieve pagina inbouwspots aansluiten

LijstFoto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

4 Artikel(en)

LijstFoto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

4 Artikel(en)

Over Osram

De geschiedenis van Osram gaat meer dan 110 jaar terug. In 1919 werden de producten van AEG, Siemens & Halske AG en het Deutsche Gasglühlicht AG gebundeld en verkocht onder de naam Osram. In 2013 werd Osram weer een zelfstandig bedrijf, daarvoor is het geruime tijd in handen geweest van Siemens. Osram houdt zich vooral bezig met verlichting. Dit kan verlichting zijn voor thuis maar ook voor bijvoorbeeld podia, bioscopen en studio’s.

Osram LED spot

De Osram LED spots zijn voorzien van een GU10 fitting. Dit is een bajonetsluiting. De Osram LED kunt u gebruiken in huis. Het voordeel van de Osram LED spot is dat deze, in tegenstelling tot een halogeenspot, geen opstarttijd heeft en dus meteen aan gaat. De Osram LED spot is zowel te verkrijgen in niet dimbaar als in wel dimbaar. Het voordeel van dimbare Osram LED spots is dat u zelf de lichtintensiteit bepaalt. Vaak bestaat er nog het idee dat LED spots alleen fel wit licht geven. De LED technologie is echter zo ver ontwikkeld dat dit niet meer het geval is. De kleur van de Osram LED spots is dan ook warm licht. Osram LED spots zijn energiezuinig en gaan lang mee. De Osram LED spots zijn dan misschien iets duurder in aanschaf, maar dit betaald zich uit in de lange levensduur.

Osram LED spot bij Sander Vunderink Elektromaterialen

Bij Sander Vunderink Elektromaterialen kunt u terecht voor diverse Osram LED spots. De Osram LED spots komen uit de lijn Parathom. Dit is een brede serie waarin verschillende soorten verlichting te vinden zijn. In dit geval gaat het om Osram LED spots met een GU10 fitting. De GU10 fitting is te herkennen aan de twee pinnen aan de onderkant van de lamp. Deze Osram LED spot wordt doormiddel van een kwartslag draaien in de gleuven vastgeklikt. De GU10 Osram LED spots zijn 1 op 1 uit te wisselen met 230V halogeenlampen. U heeft bij de Osram LED spots keuze uit drie types: Osram Parathom LED spot 3,3W (niet dimbaar), Osram Parathom LED spot 4,5W (dimbaar) en Osram Parathom LED spot 5,9W (dimbaar). De niet dimbare spot heeft een levensduur van gemiddeld 15.000 branduren. De dimbare spots hebben een gemiddelde levensduur van 25.000 branduren. Alle Osram LED spots geven mooi warm licht met een kleurcode van 827.

Dimmer nodig?

Gaat u voor de dimbare Osram LED spots en heeft u nog geen dimmer? Kijkt u dan bij de betreffende spot om te zien welke dimmers geschikt zijn. Het is belangrijk om de juiste dimmer bij de spots te gebruiken om te voorkomen dat de dimmer niet werkt. Wanneer u niet de juiste dimmer gebruikt kan het namelijk zijn dat de lampen bijvoorbeeld gaan flikkeren. Bij de dimmers die geschikt zijn staat ook tot hoeveel spots er achter één dimmer geplaatst kunnen worden. Op deze manier bereikt u het beste resultaat. Heeft u al wel een dimmer? Ga dan bij de leverancier van deze dimmer na of de Osram LED spots geschikt zijn.