Accessoires watermeters, koppelingen, kogelkraan

LijstFoto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

16 Artikel(en)

LijstFoto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

16 Artikel(en)

Watermeter kopen bij Sander Vunderink Elektromaterialen

Een watermeter kunt u bestellen bij Sander Vunderink Elektromaterialen. Met een watermeter kunt u inzicht krijgen in uw waterverbruik. Dit kan u bijvoorbeeld helpen om geld te besparen door bewust met water om te gaan. U heeft keuze uit verschillende soorten watermeters: Watermeter 3 m³ voor 12 – 15 mm leiding, Itron watermeter 2,5 m³ voor 12 – 15 mm leiding, Itron warmwatermeter 2,5 m³ voor 12 – 15 mm leiding, Axioma elektronische watermeter 1,6 m³ voor 12 – 15 mm leiding, Axioma elektronische watermeter 2.5 m³ voor 22 mm leiding en Axioma elektronische warmwatermeter 1.6 voor 12 – 15 mm leiding. U heeft dus de keuze uit een analoog en digitaal. Voor toebehoren bij de watermeters kijkt u bij de accessoires. Hier vindt u onder andere watermeterkoppelingen en kogelkranen.

Watermeterkoppeling

Als eerste is er de watermeterkoppeling voor de warmtemeter. Met een watermeterkoppeling kunt u de watermeter bevestigen. Met de watermeterkoppeling kunt u de watermeter gemakkelijk monteren of demonteren in een bestaande leiding. De watermeterkoppeling bestaat uit een wartelmoer, puntstuk en een afdichtingsring. Het materiaal waarvan de watermeterkoppeling is gemaakt, is messing. Het type aansluiting is knel. De volgende watermeterkoppelingen zijn te bestellen bij Sander Vunderink Elektromaterialen: Rechte watermeterkoppeling buitendraad 1/2” x 15 mm, Rechte watermeterkoppeling buitendraad 1” x 22 mm en rechte watermeterkoppeling buitendraad 1” x 28 mm.

Kogelkraan

Bij Sander Vunderink Elektromaterialen kunt u ook terecht voor een kogelkraan voor uw watermeter. Met een kogelkraan kunt u de stroming geheel of gedeeltelijk afsluiten met een kogel. Met de hendel kan de kogel 90° draaien. Hierdoor kan de kogelkraan van open naar dicht worden gedraaid, of andersom. De kogelkranen die u bij Sander Vunderink Elektromaterialen kunt kopen zijn van het merk Raminex. Het materiaal waar de kogelkraan van gemaakt is, is messing. Dit geeft een groot bedieningsgemak. De kogelkraan kan eenvoudig geopend en gesloten worden. De messing kogelkraan van Raminex is ook geschikt voor drinkwater, dit is te herkennen aan het KIWA keurmerk. Een kogelkraan vindt zijn toepassing bijvoorbeeld bij een verwarmingsinstallatie of een beregeningsinstallatie. Bij Sander Vunderink Elektromaterialen kunt u de volgende kogelkranen bestellen: 15 mm knel, 22 mm knel + aftap ¼, 28 mm knel + aftap ¼, 2 x ½” binnendraad + aftap ¼ en 2x 1” binnendraad + aftap ¼.

Overig

Naast de watermeterkoppeling en de kogelkraan zijn er ook nog diverse andere toepassingen voor watermeters te bestellen bij Sander Vunderink Elektromaterialen. Zo hebben we een aftapkraan, een messing stop om een aftap dicht te maken, muurbeugels en houtdraadpennen. Wij verkopen geen watermeterbeugels, dit vanwege de hoge prijs. Als u de leiding voor en na de watermeter goed vastzetten aan de muur is voldoende.