In verband met grote drukte, worden orders op werkdagen tot 16:00 geplaatst (ipv 17:00u) dezelfde dag verstuurd. Excuses voor het ongemak.

Gasmeters, ophangbeugels en toebehoren

Welke gasmeter heb ik nodig? 

In een standaard woonhuis zit een G4 gas tussenmeter. Wilt u een tussenmeter gebruiken om het verbruik van een normale cv in combinatie met een gasfornuis te meten, dan is de goedkoopste gasmeter G4 geschikt. Deze gasmeter heeft tevens een MID-keur, wat de meter geschikt maakt voor verrekening. De MID-keur is een Europese kwaliteitskeuring en vergelijkbaar met een ijk-keur. De G4 gasmeter heeft een maximum doorlaat van 6m3 per uur.

Verbruikt u meer dan 6m3 per uur? Voor grotere verbruikers is het noodzakelijk om te achterhalen wat het maximale verbruik is in m3 per uur. Het is namelijk niet mogelijk om aan de hand van de hoeveelheid KW van een kachel een gasmeter te kiezen. Dit komt doordat energiezuinige kachels veel minder verbruiken dan oudere kachels. Het maximale verbruik in m3 per uur vindt u vaak op het typeplaatje van het apparaat of in de handleiding. Een kachel met een te laag maximaal gebruik voor uw woning of apparaat kan snel kapot gaan. In de volgende tabel vindt u voor elke gasmeter de maximale doorlaat per meter. Zo kunt u geïnformeerd uw keuze maken. 

Type gasmeter Minimaal verbruik Maximaal verbruik
G40,04 m³/h6 m³/h
G60,06 m³/h10 m³/h
G100,1 m³/h16 m³/h
G160,16 m³/h25 m³/h
G250,25 m³/h40 m³/h

Tussenmeter gas

Bij Sander Vunderink Elektromaterialen verkopen we een zeer voordelige gasmeter G4. Deze gasmeter is, zoals genoemd, geschikt voor verrekening vanwege de MID-keur. Deze gasmeter kan ook gebruikt worden bij onderverhuur. Daarnaast wordt deze gasmeter ook nog eens geleverd met een ophangbeugel. U kunt dus gelijk aan de slag. Ook een speciale gasmeter koppeling is niet meer nodig. Naast dit mooie alternatief verkopen we ook gasmeters van het merk Itron.

Itron gas tussenmeter

Itron is een Amerikaans bedrijf, die zich naast gasmeters ook bezig houdt met water en elektra verbruik. Het bedrijf is vooral gericht op duurzaam gebruik en heeft klanten in meer dan 100 landen. Itron heeft ook een vestiging in Nederland, welke al sinds 1858 actief is in de Nederlandse markt. Deze vestiging staat in Dordrecht. Van Itron verkopen we een aantal gasmeters die gebruikt kunnen worden als tussenmeter. Zo hebben we de G1.6, de G4, de G6, de G10, de G16 en de G25 gasmeter van Itron. Het verschil met de andere G4 gasmeter, is de hartafstand van de Itron gasmeter. Deze is groter (220mm) en is dus goed te gebruiken als je een gasmeter met een hartafstand van 220mm moet vervangen. De G10, G16 en G25 gasmeters worden voor u besteld en kunnen om die reden niet retour. De Itron gasmeters worden zonder ophangbeugel geleverd. Deze kunt u natuurlijk wel bij bestellen. Bij de gasmeters staat vermeld of de aansluitkoppelingen mee worden geleverd of niet.