In verband met grote drukte, worden orders op werkdagen tot 16:00 geplaatst (ipv 17:00u) dezelfde dag verstuurd. Excuses voor het ongemak.

JUNG schakelmateriaal

JUNG Schakelmateriaal, Made in Germany

Sinds de oprichting in 1912 heeft JUNG meer dan honderd jaar ervaring opgedaan op het gebied van duurzame technische innovatie. Een echt familiebedrijf dat van generatie op generatie geleid is door de JUNG familie. Ze hebben daarmee internationaal succes vergaard, maar blijven trots op hun thuisbasis:  Duitsland. Ze hebben vestigingen in Sauerland en Westfalen. JUNG is dan ook het eerste bedrijf in Westfalen dat het nieuwe TÜV NORD ‘Made in Germany’ keurmerk mocht ontvangen. Dit is een keurmerk voor Duitse kwaliteit. Verder beschikt het bedrijf over DIN EN ISO 9001:2008 certificeringen en een certificering van REACH Regulation voor niet-chemische producten. JUNG richt zich op het onafhankelijk blijven van trends en mode. Dit doen ze door bruikbare en tijdloze oplossingen te bieden. Ze hebben hier meerder prijzen mee gewonnen, waaronder de German Design Award en de Plus X Award voor meest innovatieve merk. Met hun geavanceerde techniek en toekomstgericht design, levert JUNG schakelmateriaal met een ongekend aantal toepassingsmogelijkheden.

JUNG basiselementen

Voor al het JUNG schakelmateriaal heeft u ook een JUNG basiselement nodig. Zonder basiselement heeft het schakelmateriaal geen functie. Bij Sander Vunderink Elektromaterialen kunt u terecht voor JUNG schakelaars, JUNG dimmers, JUNG CAI / RJ45 en JUNG multimedia.

JUNG schakelaar

De JUNG schakelaar kan in vele situaties worden toegepast aangezien er veel verschillende JUNG schakelaars zijn. De volgende schakelaars zijn verkrijgbaar van JUNG:

De wisselschakelaar en de serieschakelaar zijn de meest voorkomende schakelaars. Met de wisselschakelaar kunt u één lichtbron aansturen, met de serieschakelaar kunt u twee lichtbronnen met één schakelaar aansturen. Met een dubbele pulsschakelaar kunt u twee SHUTTLE dimmodules aansturen.

JUNG dimmer

Naast de JUNG schakelaar kunt u ook terecht bij Sander Vunderink Elektromaterialen voor de JUNG dimmer. Met de JUNG dimmer kunt u eenvoudig de lichtintensiteit zelf bepalen. Bij de JUNG dimmer heeft u keuze uit drie verschillende types:

De LED dimmer is zowel geschikt voor LED lampen als voor gloei- en halogeenlampen. Als u een LED dimmer nodig heeft die geschikt is voor wisselschakelingen, dan kiest u voor de LED dimmer universeel. De standaard dimmer is enkel geschikt voor gloeilampen en halogeenlampen van 230V. 

JUNG CAI/RJ45

Bij de JUNG basiselementen vindt u ook de categorie CAI/RJ45. Deze lijn is echter niet van JUNG zelf. De CAI en RJ45 basiselementen zijn van de merken Rutenbeck en Astro. Deze basiselementen zijn van uitstekende kwaliteit en kunnen gecombineerd worden met het schakelmateriaal van JUNG. Met de basiselementen uit deze lijn kunt u uw netwerk en telefoon aansluiten.

JUNG multimedia

Onder de multimedia basiselementen vallen de volgende aansluitingen: UTP, VGA, HDMI, USB en luidspreker. Ook bij de multimedia basiselementen geldt dat deze niet afkomstig zijn van het JUNG zelf. U heeft hier de keuze uit Rutenbeck en Merten. Deze merken hebben universele basiselementen waardoor elk schakelmateriaal hier op aangesloten kan worden. Dus ook het schakelmateriaal van JUNG.

Soorten JUNG schakelmateriaal

JUNG schakelmateriaal kent verschillende lijnen. Allereerst verkopen ze de standaardlijn schakelmateriaal, genaamd JUNG AS500. Verwar deze lijn niet met de AS Slagvast van JUNG, aangezien dit dus slagvast schakelmateriaal betreft en daardoor ook prijziger is dan de standaard AS500. Naast het schakelmateriaal van de AS500 biedt JUNG een ruime keuze uit diverse luxere lijnen schakelmateriaal, namelijk:

  • de LS range : LS990, LS Design, LS Plus, Flat Design
  • de A range: AS500, A plus, A creation
  • de CD range: CD500, CD plus
  • SL500
  • Diverse opbouwmaterialen, zoals de WG600, WG800 en de AP600

De luxere materialen zijn in een breed assortiment aan kleuren beschikbaar, waaronder aluminium, goud, edelstaal, chroom, en brons, maar ook bijvoorbeeld rood, mokka, blauw en champagne. Op de website van JUNG vindt u een overzicht met afbeeldingen van de JUNG schakelaar. Hier vindt u ook meer informatie over de kleuren en mogelijkheden van het schakelmateriaal. Tevens is er een datablad te vinden met meer informatie over de afmetingen, materialen en kleuren van JUNG schakelmateriaal.

JUNG schakelmateriaal kopen?

Bij Sander Vunderink verkopen wij de volgende lijnen:

Hoewel AS500 schakelmateriaal van JUNG niet slagvast is, compenseert het robuuste model hier voor. Door dit model is AS500 schakelmateriaal erg sterk en gaan de producten lang mee. Deze producten worden ook veruit het meest verkocht. Let op bij de LS990 lijn: producten uit deze lijn zijn niet uitwisselbaar met schakelmateriaal uit de standaardlijn AS500 of andere lijnen. De verschillende lijnen passen wel op dezelfde basiselementen.    

Op deze site staat al een ruim assortiment met basiselementen van JUNG schakelmateriaal. Mocht het juiste basiselement er niet tussen staan, dan kunt u ook terecht op de website van JUNG. Hier kunt ook alle technische info vinden over de producten van JUNG, ook over de JUNG schakelaars die via Sander Vunderink Elektromaterialen verkocht worden.

Opbouw

Voor het monteren van JUNG schakelmateriaal heeft u drie onderelen nodig:

  • Basiselement
  • Centraalplaat
  • Afdekraam

Allereerst dient u te kiezen welk basiselement u nodig heeft. Is dit een bijvoorbeeld een schakelaar of een dimmer? Vervolgens plaats u over het basiselement een centraalplaat. Voor de afwerking heeft u nog een afdekraam nodig. Voor al uw schakelmateriaal heeft u dus deze drie onderdelen nodig.