Berker schakelaars

LijstFoto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

9 Artikel(en)

LijstFoto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

9 Artikel(en)

Verschillende soorten Berker schakelaars bij Sander Vunderink Elektromaterialen

Voor basiselementen van Berker bent u bij Sander Vunderink Elektromaterialen aan het goede adres. U heeft bij de basiselementen van Berker keuze uit schakelaars en dimmers. Verder vindt u hier ook nog basiselementen voor CAI/ RJ45 en Multimedia. Op deze pagina vindt u alle Berker schakelaars. Er zijn verschillende varianten van de Berker schakelaars. Voor elk doeleinde gebruikt u weer een andere schakelaar. Hieronder vindt u meer informatie over welke Berker schakelaar u wanneer kunt gebruiken. De Berker schakelaars die u onder andere bij Sander Vunderink Elektromaterialen kunt kopen zijn de wisselschakelaar, serieschakelaars en wissel/ wisselschakelaar. Om het basiselement af te werken kunt u gebruik maken van het schakelmateriaal van de serie Berker S.1.

Berker wisselschakelaar

De schakelaar die het meest voorkomt in huizen, kantoren en andere panden is de wisselschakelaar. De wisselschakelaar is ook verkrijgbaar van het merk Berker. Deze Berker schakelaar werkt eenvoudig: u kunt hiermee een lichtbron vanaf één plaats in- en uitschakelen. Het is ook mogelijk om met twee van deze Berker schakelaars een hotelschakeling te creëren. Hiermee kunt u één lichtbron op twee verschillende plekken in- en uitschakelen. Een voorbeeld van een hotelschakeling is als volgt: plaats een wisselschakelaar van Berker onder aan de trap, hiermee kunt u de lamp op de overloop in- en uitschakelen. Plaats dezelfde Berker schakelaar boven aan de trap. Hiermee kunt u dezelfde lamp op de overloop in- en uitschakelen vanaf twee plekken. De Berker wisselschakelaar kunt op vele plekken gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer en keuken. Deze Berker schakelaar kunt u in principe overal waar u ligt nodig heeft gebruiken.

Berker serieschakelaar

Een serieschakelaar heeft twee schakelknoppen en wordt daarom ook wel een dubbele schakelaar genoemd. De serieschakelaar kunt u ook van Berker kopen bij Sander Vunderink Elektromaterialen. Het verschil tussen deze Berker schakelaar en de Berker wisselschakelaar is dat de serieschakelaar twee lichtbronnen kan bedienen vanuit één plek. Deze Berker schakelaar kunt u bijvoorbeeld toepassen in sporthallen en magazijnen. Met de serieschakelaar is het namelijk mogelijk om maar een deel van verlichting in een ruimte in te schakelen.

Berker wissel/ wisselschakelaar

Een wissel/ wisselschakelaar bestaat uit twee wisselschakelaars. Met de wissel/ wisselschakelaar van Berker is het mogelijk om twee lampen of lampengroepen te bedienen vanaf drie verschillende plekken. Een goed voorbeeld hiervan is als u een lamp op de overloop heeft en op de zolder. De lamp op de overloop kunt u dan inschakelen vanaf de beneden verdieping, en de lamp op zolder kunt u dan weer inschakelen vanaf de overloop. Met deze Berker schakelaar hoeft u dus niet meer in het donker naar boven te lopen.

Berker kruisschakelaar

Een Berker kruisschakelaar kunt u gebruiken in ruimtes waarbij meerdere ingangen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een trappenhuis. Hierbij is het de bedoeling dat het mogelijk is om vanaf alle ingangen de lampen in- en uit te schakelen. U kunt ook gebruik maken van de kruisschakelaar in uw slaapkamer. Hierbij plaats u twee schakelaars naast het bed en één naast de deur. Als u gebruik maakt van een Berker kruisschakelaar, heeft u ook minimaal twee Berker wisselschakelaars nodig. De kruisschakelaar verbindt dan de wisselschakelaars door middel van vier schakeldraden.

Berker pulsschakelaar

Een pulsschakelaar wordt gebruikt voor het dimmen van verlichting, voor domotica systemen en voor deurbellen. De Berker pulsschakelaar veert direct terug nadat deze ingedrukt is. De verbinding met de pulsschakelaar wordt dan direct weer verbroken. Als u de Berker pulsschakelaar wilt gebruiken als dimmer, is de werking als volgt: bij één keer indrukken wordt de lamp in- en uitgeschakeld. Bij het ingedrukt houden van de pulsschakelaar kunt u de lamp dimmen.

Overige Berker schakelaars

Naast deze veelvoorkomende schakelaars zijn er ook nog een aantal andere Berker schakelaars te verkrijgen bij Sander Vunderink Elektromaterialen. Het gaat hier om de volgende schakelaars: 2-polige schakelaar, rolluik drukschakelaar, rolluik draaischakelaar en de 3-standenschakelaar. Voor specificaties van deze Berker schakelaars kijkt u bij het product zelf.