Berker basiselementen

Over Berker

Het Franse bedrijf Hager heeft in 2010 Berker overgenomen. Door de samenvoeging van beide bedrijven is het een ijzersterk bedrijf door de combinatie professionaliteit en ervaring. Onder de producten die Berker aanbiedt valt schakelmateriaal. Het schakelmateriaal van Berker is van hoogwaardige kwaliteit. Kleine details maken dat Berker zich onderscheidt. Berker is uitgegroeid tot een internationaal bedrijf. Dit is terug te zien in het feit dat mensen over de hele wereld schakelmateriaal van Berker in huis hebben. Schakelmateriaal van Berker heeft een mooie uitstraling en geeft comfort. De klant is het centrale middelpunt bij Berker. Deze wordt altijd in gedachten gehouden bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Het installeren van Berker schakelmateriaal begint met het aanschaffen van de Berker basiselementen. Dit is een belangrijk onderdeel van het schakelmateriaal.

Verschillende soorten basiselementen

Op deze pagina vindt u alle Berker basiselementen. Onder de Berker basiselementen vallen de Berker schakelaars, Berker dimmers, CAI/RJ45 en multimedia. De Berker basiselementen zijn, zoals de naam al doet vermoeden, de basis voor uw schakelmateriaal. De Berker basiselementen zijn het onzichtbare deel van het schakelmateriaal. Het Berker basiselement is cruciaal, zonder basiselement kunt u niets. De Berker basiselementen kunt u combineren met de verschillende series schakelmateriaal van Berker. Bij Sander Vunderink Elektromaterialen verkopen we naast de Berker basiselementen enkel één lijn schakelmateriaal. Dit is de Berker S.1 polarwit. Ieder onderdeel voor uw schakelaar dient u los te bestellen. Een complete set bestaat uit een Berker basiselement, bedieningselement en een afdekraam.

Berker schakelaars

Allereerst vallen de Berker schakelaars onder de Berker basiselementen. Onder de Berker schakelaars vallen de wisselschakelaar, serieschakelaar, wissel/ wisselschakelaar, kruisschakelaar, 2-polige schakelaar, rolluik drukschakelaar, rolluik draaischakelaar, 3-standenschakelaar en de pulsschakelaar. Met dit assortiment Beker schakelaars zit er voor iedereen het gewenste basiselement bij.

Een van de meest voorkomende Berker schakelaars is de wisselschakelaar. Deze Berker schakelaars vindt u in woningen, kantoren en andere panden. Hiermee kunt u een lichtbron vanaf één plek aan- en uitschakelen. Een serieschakelaar heeft twee schakelknoppen. Met deze Berker schakelaars kunt u met één schakelaar twee lampen bedienen vanaf één plek. De wissel/ wisselschakelaar heeft ook twee schakelknoppen. Met de Berker schakelaars is het mogelijk om vanaf drie plekken twee lampen te bedienen. De kruisschakelaar kunt u gebruiken voor bijvoorbeeld gebouwen met meerdere ingangen. Zo kunt u met meerdere Berker schakelaars dezelfde lampen bedienen. Een pulsschakelaar kunt u voor meerdere doeleinden gebruiken, zoals bijvoorbeeld uw verlichting of voor de deurbel. Een pulsschakelaar veert na het indrukken meteen weer terug.

Berker dimmers

Verder vallen onder de Berker basiselementen ook de Berker dimmers. Bij Sander Vunderink Elektromaterialen zijn twee verschillende soorten Berker dimmers. De twee varianten Berker dimmers zijn: dimmer t/m 400W en de tronic led dimmer. Beide Berker dimmers werken volgens het druk/ draai principe. De Berker dimmers zijn geschikt voor gloeilampen en halogeenlampen 230V. De beschermingsgraad van de Berker dimmers is IP20. Het materiaal van de Berker dimmers is van kwaliteitsklasse thermoplast en is halogeenvrij. De Berker dimmers t/m 400W is de standaard dimmer. De Berker tronic led dimmer is geschikt voor elektronische trafo’s en werkt volgens fase-afsnijding.

Overige Berker basiselementen

Onder de Berker basiselementen vindt u ook nog de koppen CAI/RJ45 en Multimedia. Hiermee creëert u de juiste aansluitmogelijkheden voor telefoon, computer, printer en TV. Deze basiselementen zijn niet van het merk Berker, maar zijn wel geschikt voor het schakelmateriaal van Berker. De merken waarvan deze basiselementen zijn, zijn Rutenbeck Keystone, GIRA, Merten en ASTRO.