Meterkasten kopen

Wilt u een nieuwe meterkast kopen? Bij Sander Vunderink Elektromaterialen bent u aan het juiste adres. Met meer dan 200 meterkasten in ons assortiment zit er altijd iets passends voor u bij. Bij Sander Vunderink Elektromaterialen kunt u terecht voor meterkasten van de drie meest bekende en meest verkochte merken van Nederland: ABB, Eaton en Hager. Grote meterkasten kunnen op aanvraag naar wens worden samengesteld. Voor het vervangen van uw oude meterkast hebben we een speciale hulp pagina.

Nieuwe meterkast kopen of bestaande meterkast vervangen?

Heeft u een compleet nieuwe meterkast nodig of gaat u uw oude meterkast vervangen? Dan bent u bij Sander Vunderink Elektromaterialen aan het goede adres. Bij het kiezen van een nieuwe meterkast komen een aantal dingen kijken. Als u uw oude groepenkast vervangen gaat kunt u deze als richtlijn houden. Bij een compleet nieuwe meterkast is het afhankelijk van de apparaten en dergelijke die u gaat gebruiken. De volgende stappen kunt u doorlopen bij het kiezen van een meterkast:

 1. Bepaal of u een 1-fase of een 3-fase aansluiting heeft
 2. Bepaal het aantal groepen
 3. Bepaal het formaat van de kast
 4. Bepaal de laatste details zoals een hoofdschakelaar, een schakelaar voor elektrische kookplaten of een beltransformator als uw deurbel mechanisch is

We hebben een pagina gemaakt om u te helpen kiezen voor de juiste meterkast.

Keuzehulp

1-fase meterkast

Een 1-fase meterkast komt het meeste voor in woonhuizen. Een 1-fase meterkast is geschikt voor de meeste apparaten die in huis worden gebruikt. Als uw apparaten tegelijkertijd minder verbruiken dan 8000W, dan volstaat een 1-fase meterkast. 8000W is het maximale vermogen dat je apparaten gelijktijdig mogen verbruiken. U kunt er achter komen of u een 1-fase meterkast in huis heeft door op uw KWH-meter te kijken. Wanneer hierop 220/230V te zien is, dan heeft u een 1-fase meterkast.

Als u een nieuwe 1-fase meterkast wilt kopen, dan kunt u dit doen bij Sander Vunderink Elektromaterialen. U heeft hierbij keuze uit alle drie de merken: ABB, Eaton en Hager.

3-fase meterkast

Een 3-fase meterkast is geschikt voor krachtstroom. Hierbij ziet u op de KWH-meter 3x220/230V of 380/400V staan. Apparaten die om krachtstroom vragen hebben niet voldoende aan de standaard spanning van 230V. in woonhuizen komen over het algemeen geen 3-fase meterkasten voor omdat het vaak industriële apparaten zijn die om krachtstroom vragen.  Maar het komt steeds vaker voor dat er een 3-fase meterkast in huizen wordt geplaatst. Reden hiervoor is dat apparaten als jacuzzi’s, sauna’s, elektrische kookplaten, elektrische warmtepompen en oplaadpunten voor elektrische auto’s ook krachtstroom vragen.

Het is mogelijk om uw 3-fase meterkast bij Sander Vunderink Elektromaterialen aan te schaffen. Hierbij heeft u ook de keuze uit de drie grote merken op het gebied van groepenkasten: ABB, Eaton en Hager.

Verschillende merken meterkasten

We hebben drie verschillende merken meterkasten in ons assortiment: ABB, Eaton en Hager. Alle meterkasten die u bij Sander Vunderink Elektromaterialen besteld worden compleet bedraad en aansluit klaar bezorgd. De meterkasten zijn allemaal voorzien van het KEMA-keur. Dit keurmerk staat voor de veiligheid van elektrische apparaten. Verder heeft u 2 jaar garantie op uw meterkast. U kunt de meterkasten gemakkelijk uitbreiden doordat de meterkasten van alle merken gereed zijn voor maximale configuratie.

Elk merk heeft natuurlijk zijn eigen kenmerkende eigenschappen. Kenmerken van het Duitse merk Hager zijn: gebruiksvriendelijk, uitbreidingsmogelijkheden, duidelijkheid, betrouwbaar en luxe uitstraling. Kenmerken van de meterkasten van Eaton zijn dat deze veilig en energiezuinig zijn. Daarnaast hebben de kasten een goede prijs/kwaliteitsverhouding. ABB staat voor hoge kwaliteit en veiligheid. ABB maakt gebruik van het Bussboard systeem waardoor het eenvoudig is om de kasten uit te breiden.

De laagste kosten bij Sander Vunderink Elektromaterialen

Met onze jarenlange ervaring en kunnen we u de laagste prijs garanderen. En daarnaast versturen we onze producten op werkdagen dezelfde dag nog. Dus wanneer u uw bestelling voor 17:00 uur besteld op werkdagen, kunt u uw bestelling morgen al verwachten.

Bekijk alle meterkasten

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de lage prijs die we u te bieden hebben? Bekijk dan alle meterkasten in ons assortiment. Mocht u aanvullende vragen hebben? Neem dan per mail contact op of telefonisch (074 8200300). Wij staan u graag bij met onze kennis en ervaring.

Bekijk alle meterkasten

 1. Incl. BTW: € 294,13Excl. BTW: € 243,08

  5 In voorraad

  Artikelnummer: VKG44E

  Hager groepenkast 1-fase 8 groepen, 2 Aardlekschakelaars 2-P, 1 hoofdschakelaar 2-P 40A VKG44E

  1-fase groepenkast VKG44E
  Afmeting: 220 x 475mm
  2 Aardlekschakelaars 2-P 30mA 40A
  8 groepen B16A 1P+N
  1 hoofdschakelaar 2-P 40A

  Meer info