Melders zoals: rookmelder, bewegingsmelder, hittemelder

Verschillende soorten melders bij Sander Vunderink Elektromaterialen

Bij Sander Vunderink Elektromaterialen kunt u terecht voor diverse soorten melders. U vindt hier namelijk de meest gebruikte melders voor de laagste prijzen. U vindt hier bewegingsmelders, schemerschakelaars, hitte & rookmelders en CO-melders. Elke melder heeft zijn eigen doeleinde waar u deze voor kunt gebruiken. Hieronder volgt een korte samenvatting van alle melders die wij verkopen.

Bewegingsmelder

Bij Sander Vunderink Elektromaterialen kunt u verschillende bewegingsmelders kopen van de merken Koban, Friedland en Klemko. De bewegingsmelders nemen, zoals al doet vermoeden, bewegingen waar. Wanneer de bewegingsmelder een beweging detecteert, kan deze een elektrisch apparaat aansturen. Dit wordt meestal gebruikt voor lampen en alarmen. U kunt een bewegingsmelder gebruiken zodat u niet meer het knopje van de lamp in hoeft te drukken. Een bewegingsmelder kan echter ook gebruikt worden een gevoel van veiligheid te creëren. Het kan ongenode gasten namelijk afschrikken. Er zijn zowel bewegingsmelders voor binnen als voor buiten. Hiervoor kijkt bij het desbetreffende artikel naar de beschermingsgraad (IP).

Schemerschakelaars

Naast bewegingsmelders, verkopen we bij Sander Vunderink Elektromaterialen ook schemerschakelaars. De schemerschakelaars zijn van de merken Merten/ Schneider, Niko en Klemko. Met een schemerschakelaar is het mogelijk om bijvoorbeeld het in- en uitschakelen van uw buitenverlichting te reguleren. Een schemerschakelaar werkt op lichtsterkte. Het is mogelijk om zelf in te stellen bij welke licht sterkte u de verlichting wilt laten in- en uitschakelen. Het voordeel van een schemerschakelaar is dat u hiermee energie bespaart doordat de lampen automatisch uitschakelen bij voldoende licht.  

Hitte & rookmelders

In het assortiment met melders van Sander Vunderink Elektromaterialen komt u ook de hitte- en rookmelders tegen. Het is belangrijk om rookmelders in uw huis te hebben om zo het leven een stuk veiliger te maken. De hittemelders en rookmelders zijn van de merken Gira, Hager en Ei. Er is een klein verschil tussen hittemelders en rookmelders. Rookmelders werken namelijk op rook. Wanneer er rook wordt gedetecteerd gaat het alarm van de rookmelder af. Bij een hittemelder wordt er niet gereageerd op rook. Een hittemelder reageert op temperatuurstijgingen. Een hittemelder is beter geschikt om te plaatsen in de keuken dan een rookmelder. Dit voorkomt valse meldingen.

CO-melders

Als laatste zijn er de CO-melders. Een CO-melder is er voor om koolstofmonoxide vergiftiging te voorkomen. Koolstofmonoxide kan niet worden gezien, geroken of geproefd. Daarom wordt dit ook wel een stille sluipmoordenaar genoemd. Met een CO-melder voorkomt u dus de vergiftiging. De CO-melder waarschuwt met een alarm wanneer er te hoge hoeveelheden koolstofmonoxide worden gedetecteerd. Het alarm van de CO-melder klinkt anders dan het alarm van de hittemelders en rookmelders. Hierdoor kunt u aan het alarm horen welke melder afgaat.