In verband met grote drukte, worden orders op werkdagen tot 16:00 geplaatst (ipv 17:00u) dezelfde dag verstuurd. Excuses voor het ongemak.

Informatie Klik aan klik uit

Het KlikAanKlikUit systeem bestaat uit zenders en ontvangers waarmee u verlichting, apparatuur en zonwering draadloos kunt bedienen (aan/uit, dimmen, open/dicht). Dit kan handmatig (met een afstandsbediening of draadloze wandschakelaar) of automatisch (met een timer, bewegingsmelder of schemer sensor). Op 1 zender kunnen vaak meerdere ontvangers aangesloten worden, dit verschilt per zender.

Zender

Een afstandsbediening is een zender. Een draadloze wandschakelaar, een bewegingsmelder en een schemer sensor zijn ook zenders.
U heeft minstens 1 KlikAanKlikUit zender nodig om 1 of meerdere KlikAanKlikUit ontvangers te bedienen.

Ontvanger

Ontvangers zijn er in verschillende uitvoeringen (inbouw/opbouw, aan/uit, dimmers, etc.). Een stekkerdoos schakelaar is een ontvanger die u in het stopcontact kunt plaatsen. Vervolgens gebruikt u een zender (bijvoorbeeld een afstandsbediening) om de ontvanger aan/uit te schakelen. Zo kunt u een lamp of apparaat die is aangesloten op de ontvanger draadloos bedienen.

Draadloos signaal

Het signaal dat u met een KlikAanKlikUit zender verstuurt is radiografisch (433 mHz) en specifiek gecodeerd voor KlikAanKlikUit ontvangers. Andere draadloze apparatuur - zoals een modem, telefoon of babyfoon - gebruikt een andere codering en/of een andere frequentie. Hierdoor is het uitgesloten dat KlikAanKlikUit ontvangers ‘spontaan’ aan/uit gaan.

Codesysteem

Vrijwel alle huidige KlikAanKlikUit zenders en ontvangers werken met het automatisch codesysteem (dat met automatische geheugenadressering werkt = 67 miljoen verschillende codes). De vorige reeks KlikAanKlikUit zenders en ontvangers werken met codeschijfjes (een letter-cijfer combinatie die u handmatig kunt instellen = 256 verschillende codes).

Handleiding kwijt? Donwload de handleiding opnieuw via de site van klikaanklikuit.