In verband met grote drukte, worden orders op werkdagen tot 16:00 geplaatst (ipv 17:00u) dezelfde dag verstuurd. Excuses voor het ongemak.

Mespatronen voor groepenkasten

LijstFoto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

1 Artikel(en)

 • Prijs vanaf:
  Incl. BTW: € 4,26Excl. BTW: € 3,52
  PRODUCTKEUZE

  Siemens Mespatroon

  De Siemens Mespatronen zijn verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen:

  •   35A (artikel nr. 3NA3814)
  •   50A (artikel nr. 3NA3820)
  •   63A (artikel nr. 3NA3822)
  •   80A (artikel nr. 3NA3824)
  • 100A (artikel nr. 3NA3830)

  DIN-grootte: NH000.
  Nom. (meet)spanning: 500V.
  Bedrijfsklasse: gL/gG.
  Bouwbreedte: 21mm.

  Door te klikken op productkeuze, kan de gewenste uitvoering geselecteerd worden.

   

  Meer info

LijstFoto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

1 Artikel(en)

Werking mespatronen

Mespatronen worden gebruikt in industriële installaties, maak ook in elektrische installaties. In de groepenkast zorgen mespatronen voor beveiliging van de kabels en leiding in de verschillende groepen in de elektrische installatie. Mespatronen zijn dus een soort zekeringsysteem.

Voordelen van Siemens mespatronen kopen

Siemens heeft natuurlijk een uitgebreid portfolio op het gebied van techniek. Siemens gebruikt jarenlange ervaring om wereldwijd oplossingen te bieden. Zo is Siemens ook bezig met energie, met name duurzame energie. Innovatie staat is een belangrijk speerpunt.

Er worden geen constructie eisen gesteld aan mespatronen. Dit betekent dat bij het uitwisselen van mespatronen, aanrakingsveiligheid niet altijd gegarandeerd kan worden. Echter, het systeem van Siemens heeft hier een oplossing voor. Het systeem van Siemens op een bepaalde manier ontwikkeld, waardoor de mespatronen veilig uitgewisseld kunnen worden. Met het gebruik van de juiste materialen kan de spanning van het systeem gehaald worden.

Mespatroon met bedrijfsklasse gL/gG

De Siemens mespatronen die wij verkopen zijn van bedrijfsklasse gL/gG. In de naam van deze klasse geeft de eerste letter de functieklasse aan. De tweede letter staat voor het object dat beveiligt wordt. De G staat voor general purpose fuses, wat betekent dat de zekering bescherming bied voor het gehele gebied. Ze kunnen de stromen van de laagste smeltstroom tot de uitschakelstroom schakelen, en zijn dus geschikt als kortsluitbeveiliging. De L en de G in gL/gG staan voor kabel en leidingbeveiliging, voor zowel algemene toepassingen en volgens de DIN VDE. 

Bouwmaat NH000

Siemens mespatronen zijn te verkrijgen in NH000, NH00, NH0, NH1 tot en met NH4. Bij Sander Vunderink Elektromaterialen verkopen wij de kleine bouwmaat NH000. Deze mespatronen zijn 21mm breed. Dit is zeer klein in vergelijking met NH00, die 30 mm breed zijn. Dit heeft veel voordelen. Zo passen deze compacte mespatronen in mespatroonhouders en zekering lastscheiders met de bouwgrootte NH00, maar ook in compactere versies .

Lange levensduur Siemens mespatroon

Verdere voordelen van een Siemens mespatroon zijn het verzilverde contactoppervlakte. Hierdoor treed er geen oxidatie op bij het mespatroon en word een lage overgangsweerstand gegarandeerd. Al met al heeft een Siemens mespatroon hierdoor een lange levensduur.  De mespatronen die wij verkopen zijn beschikbaar in 35A, 50A, 63A, 80A, en 100A. Ze hebben allemaal een nominale meetspanning van 500V. Voor meer informatie over de producten van Siemens wordt u verwezen naar de Siemens website.