Hager hoofdschakelaars

LijstFoto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

4 Artikel(en)

LijstFoto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

4 Artikel(en)

Over Hager

In 1955 werd het familiebedrijf Hager opgericht door een vader en zijn twee zoons. Tot op heden wordt Hager nog steeds door familieleden gerund. Inmiddels is Hager uitgegroeid tot een bedrijf met wereldwijde bekendheid. Hager heeft productielocaties in 28 landen en klanten in 129 landen. In Nederland is Hager vertegenwoordigt met twee vestigingen. Hager richt zich voornamelijk op energiedistributie, kabelmanagement, gebouwautomatisering en schakelmateriaal. Hager biedt producten met innovatieve oplossingen. De producten van Hager zijn voorzien van goede kwaliteit en zijn eenvoudig te installeren. Hierdoor kan de installateur snel werken. Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt voor Hager. Dit hebben ze vertaald naar de benadering E3. Dit staat voor sociale verantwoordelijkheid nemen, zorgen voor de planeet en energie-efficiënte oplossingen bieden.

Hager groepenkasten

Bij Sander Vunderink Elektromaterialen verkopen we naast groepenkasten van de merken ABB en Eaton ook groepenkasten van Hager. De Hager groepenkasten vallen onder de Vision lijn. Bij deze groepenkasten is het mogelijk om deze naar wens samen te stellen. De Vision groepenkasten zijn in 2017 helemaal vernieuwd. Het installeren van de groepenkasten is nog makkelijker geworden waardoor dit tijd scheelt voor installateurs. Bij de nieuwe groepenkasten worden minder grondstoffen verspild. Een aantal aspecten die nieuw zijn bij deze groepenkasten is een hoger buisinvoerstuk, nieuwe codering en een nieuwe constructie van de verdeler. Het is mogelijk om te kiezen voor een standaard samengestelde groepenkast van Hager. Maar u kunt er ook voor kiezen om een lege groepenkast te betellen en deze zelf met onderdelen te vullen. Onderdelen van Hager die u kunt bestellen zijn installatieautomaten, aardlekschakelaars en aardlekautomaten en hoofdschakelaars.

Hager hoofdschakelaars

De Hager hoofdschakelaar is een belangrijk onderdeel in uw groepenkast. De Hager hoofdschakelaar is de eerste schakelaar die betrekking heeft tot de beveiliging van de stroomkring. Met de Hager hoofdschakelaar kunt u alle stroom in één keer in- of uitschakelen. Met behulp van de Hager hoofdschakelaar kunt u veilig een installatieklus uitvoeren. Het is verplicht om een Hager hoofdschakelaar in uw Hager groepenkast op te nemen. Deze regel geldt sinds 2005. Alle huizen die hierna zijn gebouwd of die na dit jaar een ingrijpende verandering aan de groepenkast hebben gehad, moeten verplicht een hoofdschakelaar hebben. ‘

Als u zonnepanelen heeft kan het zijn dat na het omzetten van de Hager hoofdschakelaar er nog steeds vermogen wordt geleverd door het zonlicht dat op de zonnepanelen valt. Bij het hebben van zonnepalen wordt daarom aangeraden om een werkschakelaar te hebben. Hiermee kunt u alles geheel spanningsloos maken.

2-polige of 4-polige Hager hoofdschakelaar

Bij Sander Vunderink Elektromaterialen kunt u terecht voor twee verschillende Hager hoofdschakelaars: de Hager hoofdschakelaar 2-polig en de Hager hoofdschakelaar 4-polig. De 2-polige Hager hoofdschakelaar is voor gebruik in een 1-fase groepenkast. U sluit de 2-polige Hager hoofdschakelaar aan met zwart en blauw draad. Het blauwe draad hoort op de nul (N) en het zwarte draad hoort op de fase 1 (L1) aangesloten te worden. De 4-polige Hager hoofdschakelaar wordt gebruikt voor de 3-fase groepenkasten. Bij de 4-polige Hager hoofdschakelaar heeft u ook blauw en zwart draad nodig voor het aansluiten. De blauwe draad moet op de nul (N) geplaats worden en de zwarte draden op de fase 1 (L1), 2 (L2) en 3(L3).