Eaton Holec aardlekschakelaars en aardlekautomaten

LijstFoto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

11 Artikel(en)

LijstFoto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

11 Artikel(en)

Eaton Holec aardlekschakelaars

Bent u opzoek naar een aardlekschakelaar? Dan bent u bij Eaton Holec aan het juiste adres. Wanneer een te grote lekstroom ontdekt wordt door een aardlekschakelaar, dan wordt de elektrische installatie spanningsloos gemaakt. Volgens de NEN1010 is het tegenwoordig verplicht om twee aardlekschakelaars in uw groepenkast te hebben. Een aardlekschakelaar meet continu de stroom die loopt door de nuldraad en fasedraad. Normaal gesproken is deze stroom gelijk aan elkaar. Als er een te groot verschil wordt ontdekt, schakelt de Eaton Holec aardlekschakelaar de stroom uit. Met deze werking van een aardlekschakelaar wordt voorkomen dat iemand geëlektrocuteerd kan worden. Ook wordt hiermee brand voorkomen. Een aardlekschakelaar is er dus voor uw veiligheid. Het is belangrijk om een aardlekschakelaar regelmatig te testen om de veiligheid te waarborgen.

Eaton Holec aardlekschakelaars bij Sander Vunderink Elektromaterialen

Bij Sander Vunderink Elektromaterialen zijn vijf verschillende soorten aardlekschakelaars te vinden van het merk Eaton Holec. De eerste is de Eaton Holec aardlekschakelaar 2-polig. De tweede is de Eaton Holec aardlekschakelaar 2-polig met 4 lichtgroepen B16. 2-polige aardlekschakelaars zijn geschikt voor 1-fase groepenkasten. Deze zijn voor het gebruik in huis. Met de tweede Eaton Holec aardschakelaar variant kunt u een groepenkast snel uitbreiden. Als u deze aansluit op de aardlekschakelaar dan is het geheel aangesloten. Deze is geschikt voor het gebruik in huizen, kantoren en bedrijven. Daarnaast zijn er drie 4-polige aardlekschakelaars. Het gaat hier om de aardlekschakelaar 4-P 40A, 4-P 40A 300mA en 4-P 63A. Een 4-polige aardlekschakelaar is geschikt voor 3-fase groepenkasten. De 40A aardlekschakelaar is standaard voor de woningbouw. Een Eaton aardlekschakelaar moet altijd gecombineerd worden met een installatieautomaat.

Eaton Holec aardlekautomaat

Bij Eaton Holec kunt u ook terecht voor een aardlekautomaat. Maar wat is nou precies een aardlekautomaat? Een aardlekautomaat is een component dat u in uw groepenkast plaats. Dit component detecteert lekstromen en overstromingen door overbelasting of kortsluiting. Een aardlekautomaat is in feite een combinatie van een aardlekschakelaar en een installatieautomaat. Een installatieautomaat biedt bescherming tegen te hoge elektrische stromen. Een aardlekschakelaar maakt bij een bepaalde hoeveelheid lekstroom de installatie spanningsloos. Een aardlekautomaat combineert beide functies. Met een aardlekautomaat wordt alleen de desbetreffende groep spanningsloos gemaakt waarbij een te hoge lekstroom is gedetecteerd. Bij een gewone aardlekschakelaar worden bij een te hoge lekstroom alle groepen uitgeschakeld. Met een aardlekautomaat weet u dus precies welke groep de lekstroom heeft veroorzaakt.

Eaton Holec aardlekautomaten bij Sander Vunderink Elektromaterialen

Bij Sander Vunderink Elektromaterialen heeft u de keuze uit twee Eaton Holec aardlekautomaten: een 1-fase en een 3-fase. De 1-fase is 1 polig met 1 nul en de 3-fase is 3 polig plus 1 nul. Een 3-fase aardlekautomaat wordt ook wel een kracht aardlekautomaat genoemd. Aardlekautomaten hebben een B- of een C-karakteristiek. Dit heeft te maken met de hoogte van de inschakelstroom. De B-karakteristiek wordt gebruikt in woningen waarbij sprake is vaan een lage inschakelstroom. Denk bijvoorbeeld aan kookplaten en airco’s. De C-karakteristiek aardlekautomaat wordt gebruik voor machines, cirkelzaagmachines, compressoren en dergelijke. De C-karakteristiek voor aardlekautomaten wordt vaak gebruikt voor apparaten die gebruik maken van inductie inschakeling. Wanneer u hiervoor de B-karakteristiek gebruikt, zal de installatie afslaan. Met de C-karakteristiek aardlekautomaat gebeurt dit niet omdat deze is voorzien van vertragend isolatiemateriaal. Dit zorgt ervoor dat de inschakelstroom wordt opgevangen zodat de groep achter de aardlekautomaat niet uit gaat. Om aardlekschakelaars of aardlekautomaten te koppelen heeft u kamrails nodig.