ABB Haf hoofdschakelaars

LijstFoto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

6 Artikel(en)

LijstFoto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

6 Artikel(en)

Waarvoor dient een hoofdschakelaar?

Hoofdschakelaars zijn er van verschillende merken zoals ABB, Eaton en Hager. Een hoofdschakelaar is een schakelaar in een groepenkast waarmee alle elektrische installaties die zijn aangesloten in één keer aan en uit geschakeld kunnen worden. In een groepenkast dient tegenwoordig een hoofdschakelaar aanwezig te zijn. Sinds september 2005 is dit een verplicht onderdeel in de groepenkast volgens de NEN 1010. Dus als uw woning na september 2005 is gebouwd, moet verplicht een hoofdschakelaar in de groepenkast hebben. Bij woningen die gebouwd zijn voor 2005 is het niet verplicht een hoofdschakelaar te hebben. Dit verandert als u een ingrijpende verandering in de groepenkast gaat uitvoeren. In een woning is altijd maar één hoofdschakelaar nodig. Wanneer u gebruik maakt van zonnepalen is het raadzaam om een werkschakelaar te gebruiken. Het is namelijk mogelijk dat er na het omzetten van de hoofdschakelaar nog steeds stroom wordt geleverd door de zonnepalen.

ABB hoofdschakelaar

ABB is een bekend merk op het gebied van elektromaterialen. De elektromaterialen van ABB zijn er om elektrisch vermogen veilig en betrouwbaar te maken. ABB biedt een ruim assortiment aan van artikelen voor in uw groepenkast. Met ABB is het gemakkelijk en eenvoudig om uw groepenkast uit te breiden. De ABB hoofdschakelaar is onder andere een onderdeel dat u kunt bestellen voor in uw groepenkast. Met de ABB hoofdschakelaar kunt u alle aangesloten elektrische installaties in één keer uitschakelen. De ABB hoofdschakelaar is in verschillende varianten te verkrijgen.

2-polige en 4-polige ABB hoofdschakelaar

De ABB hoofdschakelaar is te verkrijgen in een 2-polige en 4-polige variant. De 2-polige ABB hoofdschakelaar wordt gebruikt in een 1-fase groepenkast. De 4-polige ABB hoofdschakelaar wordt gebruikt in een 3-fase groepenkast. Bij een 1/3-fase groepenkast gebruikt u tevens een 4-polige ABB hoofdschakelaar. De 2-polige ABB hoofdschakelaar is twee modules breed. Hiervoor heeft u 4 mm² aansluitdraden nodig. De 4-polige ABB hoofdschakelaar is vier modules breed. Hiervoor heeft u 6 mm² aansluitdraden nodig. Met deze draden sluit u ook de ABB aardlekschakelaar aan.

40 ampère en 63 ampère ABB hoofschakelaar

Naast dat de ABB hoofdschakelaar verkrijgbaar is in een 2-polige en 4-polige variant, is er ook onderscheidt in de hoeveelheid ampères. Of u een ABB hoofdschakelaar nodig heeft van 40 ampère of 63 ampère is afhankelijk van de hoeveelheid stroom die binnenkomt in het pand. De ABB hoofdschakelaar van 40 ampère is geschikt voor standaard woninginstallaties. Maakt u gebruik van krachtgroepen? Dan moet u de ABB hoofdschakelaar met 63 ampère gebruiken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij grote industriële installaties.

ABB hoofdschakelaars bij Sander Vunderink Elektromaterialen

Bij Sander Vunderink Elektromaterialen heeft u keuze uit verschillende ABB hoofdschakelaars. Zo is er de ABB hoofdschakelaar 2-polig, 40A. Deze ABB hoofdschakelaar is ook verkrijgbaar van de Mistral-lijn. De ABB hoofdschakelaar 4-polig, 40A is er naast de normale uitvoering ook in de Mistral uitvoering. Verder is er van de Mistral-lijn nog de 4-polige, 63A hoofdschakelaar. Ook hebben we een ABB hoofdschakelaar in kast 4-polig, 40A in ons assortiment. Deze is ideaal te plaatsen onder uw huidige groepenkast.