Steek-ringratelsleutels

LijstFoto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

1 Artikel(en)

 • Prijs vanaf:
  Incl. BTW: € 12,80Excl. BTW: € 10,58
  PRODUCTKEUZE

  Steek-ringratelsleutel met knikfunctie

  Deze steek-ringratelsleutels met knikfunctie hebben 5 graden vertanding (72 stappen) en zijn gemaakt volgens Din-standaard van Chroom Vanadium staal waarna ze gepolijst zijn afgewerkt. De sleutels zijn per stuk verkrijgbaar in de volgende maten:

  • Steek-ringratelsleutel met knikfunctie 19mm.

  Door te klikken op productkeuze, kan de gewenste maat geselecteerd worden.

  Meer info

LijstFoto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

1 Artikel(en)

Waarvoor wordt een steek-ringratelsleutel gebruikt?

De steek-ringratelsleutel is een combinatie tussen een steeksleutel en een ringratelsleutel. Hierbij is de ene helft de steeksleutel en de andere helft de ringratelsleutel. Met een steeksleutel kunnen moeren en bouten aangedraaid of losgedraaid worden. Het openeinde van een steeksleutel past met zeer weinig speling over de zijden van een moer of bout. De opening van een steeksleutel wordt meestal geplaatst onder een hoek van 15°. Dit maakt het mogelijk om de steeksleutel te gebruiken als er weinig draairuimte is. Een ringratelsleutel wordt tevens gebruikt voor het losdraaien en vastdraaien van moeren en bouten. Een ringratelsleutel omsluit met de bek de gehele bout of moer. Daarbij grijpt de ringratelsleutel alle zes de hoeken. Met een ringratelsleutel kan meer kracht gezet worden dan met een steeksleutel. Het werken met een ringratelsleutel gaat echt wel langzamer. Bij iedere draai die je maakt met de ringratelsleutel moet je de kop over de bout of moer passen. De bek van een ringratelsleutel kan zijn uitgevoerd als een zeskant maar is meestal twaalfhoekig. Een steek-ringratelsleutel kan gebruikt worden door bijvoorbeeld automonteurs, onderhoudsmonteurs, revisiemonteurs en assemblagemedewerkers. Maar hij kan ook gebruikt worden bij het monteren van materialen in huis. Een steek-ringratelsleutel is aan de kant van ring voorzien van een ratelmechanisme. Hierdoor kan je veel meer kracht zetten met slecht kleine draaibewegingen. De ringratelsleutel is zowel linksom als rechtsom te gebruiken. Dit doe je door de steek-ringratelsleutel om te draaien.

Verschillende maten

Het is belangrijk dat u een steek-ringratelsleutel gebruikt van de juiste maat. De steek-ringratelsleutel moet precies om de moer of bout passen. Met een te kleine steek-ringratelsleutel gaat u de klus niet klaren. U kunt gebruik maken van een iets te grote steek-ringratelsleutel, alleen kan dit ervoor zorgen dat de bout of moer beschadigd raakt. Ook is dit voor uw vingers niet erg veilig. Zorg dus altijd dat u van tevoren controleert of u de juiste maat steek-ringratelsleutel gebruikt.

Steek-ringratelsleutels bij Sander Vunderink Elektromaterialen

Bij Sander Vunderink Elektromaterialen heeft u de keuze uit twee verschillende steek-ringratelsleutels. Een steek-ringratelsleutel met knikfunctie en een steek-ringratelsleutel zonder knikfunctie. De steek-ringratelsleutel met knikfunctie is geschikt voor dieper liggende moeren en bouten. Bij beide steek-ringratelsleutels heeft u de keuze uit verschillende afmetingen: 10 mm, 13 mm, 17 mm en 19 mm. Het materiaal waarvan de sleutels zijn gemaakt is Chroom Vanadium staal. Dit is naderhand gepolijst voor de afwerking. Dit is volgens de DIN-standaard. De steek-ringratelsleutels hebben 5 graden vertanding.