In verband met grote drukte, worden orders op werkdagen tot 16:00 geplaatst (ipv 17:00u) dezelfde dag verstuurd. Excuses voor het ongemak.

Adereindhulstangen

LijstFoto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

9 Artikel(en)

LijstFoto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

9 Artikel(en)

Wat is een adereindhuls?

Een adereindhuls is een huls dat wordt gebruikt om een optimaal elektrisch contact te realiseren tussen koperdraden. Hiervoor wordt een dun vertind koperen hulsje om het uiteinde van een elektrische draad gekrompen. Er zijn zowel geïsoleerde als ongeïsoleerde adereindhulzen. De geïsoleerde adereindhulzen hebben een kunststoffen buisje. Door dit kunststof buisje kunnen soepele draden eenvoudig in de huls geklemd worden.  De adereindhulzen worden met een adereindhulstang om de elektrische draden gekrompen.

Hoe wordt een adereindhulstang gebruikt?

Een adereindhulstang is een tang uit de categorie pers- en krimptangen. Met de adereindhulstang wordt de beschermende adereindhuls aangebracht op de koperen kern van een installatiedraad. Voordat een adereindhuls aangebracht kan worden met een adereindhulstang, moet eerst de aderisolatie verwijderd worden. Dit wordt gedaan met een striptang. Wanneer de draad gestript is, kan de adereindhuls aangebracht worden op de kern. Met de adereindhulstang perst u de adereindhuls om de kern. Met de adereindhulstang druk je de adereindhuls van buiten naar binnen zodat de omtrek kleiner wordt. Nu kan de beschermde draad gebruikt worden om aan een onderdeel van de installatie te verbinden.

Adereindhulstang kopen bij Sander Vunderink Elektromaterialen

Er zijn verschillende soorten adereindhulstangen te koop bij Sander Vunderink Elektromaterialen. Allereerst is er de adereindhulstang tot 16 mm². Deze adereindhulstang is voornamelijk geschikt voor incidenteel gebruik. De adereindhulstang 4-kant persing is voor het krimpen van adereindhulzen met een diameter van 0,25 t/m 10 mm². Deze tang is geschikt voor gebruik bij automaten. De adereindhulstang 6-kant persing is geschikt voor het krimpen van adereindhulzen van 0,25 t/m 6 mm². Deze tang wordt gebruikt bij ronde gaten zoals onderin de groepenkast. De WIHA VDE adereindhulstang 145 mm heeft een bereik van 0,25 – 2,5 mm² en is verchroomd. De WIHA VDE adereindhulstang 180 mm heeft een bereik van 0,25 t/m 16 mm² en is ook verchroomd. U kunt ook kiezen voor de set adereindhulstang met assortimentsdoos en spanningszoeker. Verder vindt u hier ook adereindhulzen geïsoleerd assortiment à 100 stuks van 4 t/m 16 mm², adereindhulzen geïsoleerd assortiment à 400 stuks van 0,5 t/m 2,5 mm² en adereindhulzen ongeïsoleerd assortiment à 1900 stuks van 0,5 t/m 2,5 mm².