In verband met grote drukte, worden orders op werkdagen tot 16:00 geplaatst (ipv 17:00u) dezelfde dag verstuurd. Excuses voor het ongemak.

Siliconenkabel voor inbouwspots

LijstFoto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

1 Artikel(en)

 • Prijs vanaf:
  Incl. BTW: € 1,05Excl. BTW: € 0,87
  PRODUCTKEUZE

  Siliconenkabel 2 x 1 mm2 voor inbouwspots

  Siliconenkabel 2 x 1mm2 voor inbouwspots.
  Deze siliconenkabel is hittebestending en geschikt voor het aansluiten van inbouwspots. De kabels zijn verkrijgbaar in de volgende maten:

  • Siliconenkabel 2 x 1mm2 per meter.
  • Siliconenkabel 2 x 1mm2 50 meter.
  • Siliconenkabel 2 x 1mm2 100 meter.

  Door te klikken op productkeuze, kan de gewenste maat geselecteerd worden.

  Meer info

LijstFoto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

1 Artikel(en)

Siliconenkabel

De siliconenkabel is heel geschikt voor gebruik op plaatsen waar grote temperatuurswisselingen plaatsvinden. Zo kan de siliconenkabel van Sander Vunderink Elektromaterialen tegen temperaturen tot wel 180 graden. De siliconenkabel wordt dus ook vooral gebruikt in ruimtes waar de temperatuur hoog op kan lopen. De siliconenkabel kan echter ook temperaturen aan van -60 graden Celsius. Dit maakt de kabel dus uiterst geschikt voor verschillende toepassingen.

Waarvoor wordt siliconensnoer gebruikt?

Deze hoge temperaturen zijn te vinden bij bijvoorbeeld verwarmingstoestellen, maar ook bij verlichtingsapparatuur. Met name halogeenverlichting kan heel warm worden, veel warmer dan bijvoorbeeld LED verlichting. Voor deze toepassingen wordt dan ook siliconenkabel gebruikt. Siliconenkabel wordt vaak gebruikt wanneer er inbouwspotjes worden geplaatst. Dit werd vooral vroeger gebruikt bij halogeenspots. Halogeenspots kunnen namelijk erg warm worden. Tegenwoorden met het gebruik van LED spots is dit minder en kan er ook een andere kabel dan de siliconenkabel gebruikt worden. Dit geldt echter alleen wanneer de kabel niet tegen de lamp aan ligt. De siliconenkabel kan ook gebruikt worden voor sauna’s of een infrarood cabine. Doordat de kabel tegen extreme temperaturen kan is het hier uitermate voor geschikt.

Specificaties van siliconenkabel

Een siliconenkabel bestaat uit een kern, kernmantel, vertind koper en een buitenmantel. Siliconenkabel is halogeen vrij. Dit houdt in dat er bij een doorbranding van de siliconenkabel weinig giftige gassen vrij komen. Ook de rookontwikkeling blijft dan beperkt. De kabel is soepel door de siliconen. Doordat de siliconenkabel soepel is kan het ook gebruikt worden voor apparaten die beweegbaar zijn.  

Siliconenkabel bij Sander Vunderink Elektromaterialen

Deze specifieke kabel heeft 2-aders, die elk 1mm² dik zijn. U kunt deze kabel per meter bestellen. Het is ook mogelijk om er voor te kiezen om een rol van 50 meter of een rol van 100 meter te bestellen. Heeft u voor ongeveer 40 meter aan siliconenkabel nodig, dan is het voordeliger om een rol van 50 meter aan te schaffen. Deze specifieke kabel is geschikt voor inbouwspots.