Patchkabels Cat. 5E en 6

LijstFoto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

2 Artikel(en)

 • Prijs vanaf:
  Incl. BTW: € 1,58Excl. BTW: € 1,31

  Patchkabel Cat.5E universeel

  OP = OP, extra laag geprijsd.

  (fabrikant maakt straks alleen nog maar cat 6, ook geschikt voor cat 5E netwerken)

  Sanders universele patchkabels 100% koper categorie 5E. Deze grijze patchkabels zijn verkrijgbaar in de volgende lengtes:

  - Patchkabel 5 meter
  - Patchkabel 7,5 meter

  Door te klikken op productkeuze kan de gewenste lengte geselecteerd worden.

  Meer info
 • Prijs vanaf:
  Incl. BTW: € 0,88Excl. BTW: € 0,73
  PRODUCTKEUZE

  Patchkabel Cat.6 universeel

  Sanders universele patchkabels 100% koper categorie 6. Deze grijze patchkabels zijn verkrijgbaar in de volgende lengtes:

  - Patchkabel 0.25 meter                     - Patchkabel 7.5 meter
  - Patchkabel 0.5 meter                       - Patchkabel 10 meter
  - Patchkabel 1 meter                          - Patchkabel 15 meter
  - Patchkabel 1.5 meter                       - Patchkabel 20 meter
  - Patchkabel 2 meter                          - Patchkabel 30 meter
  - Patchkabel 3 meter                          - Patchkabel 50 meter
  - Patchkabel meter

  Door te klikken op productkeuze kan de gewenste lengte geselecteerd worden.

  Meer info

LijstFoto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

2 Artikel(en)

Patchkabel versus UTP-kabel

Net als de UTP-kabel wordt een patchkabel gebruikt voor netwerken. Het verschil met een normale UTP-kabel is dat de patchkabel wat dunner is. Daarnaast is hij ook flexibel, doordat de kern bestaat uit hele dunne koperdraadjes. Daarom wordt een patchkabel ook wel soepel genoemd. Aan het einde van een netwerkkabel zit een RJ45 connector. Dit is een 8 polige insteekplug. De patchkabel heeft aan beide kanten een RJ45 Connector. Dit is omdat een patchkabel vaak gebruikt wordt voor de netwerkverbinding tussen een computer en een patchkast of patchpaneel. In een patchkast bevinden zich contactdozen met RJ45 stekkers. Een patchkast vindt u bijvoorbeeld in moderne kantoorgebouwen.

Cat.5 kabel versus Cat.6 kabel

Onze patchkabel is van goede kwaliteit en heeft een goede signaalsterkte. De patchkabel is universeel en dus geschikt voor alle merken patchpanelen en computers. U kunt kiezen voor de Cat.5E patchkabel en de Cat.6 patchkabel. Er zijn wel wat verschillen tussen de Cat.5E en de Cat.6. De Cat.6 kabel is een nieuwere versie patchkabel. Het verschil met de Cat.5E zit in de bandbreedte van de patchkabel. Dit houdt in dat de Cat.6 patchkabel een grotere bandbreedte heeft waarmee data overgebracht wordt. Beide patchkabels kunnen snelheden verwerken tot aan 1000mbit/s, maar de Cat.6 kan meer data tegelijkertijd verwerken. Een vergelijking die vaak gebruikt wordt, is die van een snelweg. Op snelwegen met meerdere banen kan veel meer verkeer, maar de maximum snelheid is hetzelfde als bij een 2-baans snelweg. Doordat er meer banen zijn verplaatst zich echter meer verkeer. Welke patchkabel geschikt is voor u, hangt af van hoe u uw internet gebruikt. Bij normaal internet gebruik heeft u genoeg aan een Cat.5 patchkabel. Een intensieve gebruiker, die bijvoorbeeld veel HD-films kijkt online en dergelijke, kan beter kiezen voor een Cat.6 kabel.

Bij Sander Vunderink Elektromaterialen kunt u kiezen uit veel lengtes voor uw patchkabel. U kunt al een patchkabel krijgen van 0,25 meter. De langste patchkabel die wij aanbieden is 50 meter.