In verband met grote drukte, worden orders op werkdagen tot 16:00 geplaatst (ipv 17:00u) dezelfde dag verstuurd. Excuses voor het ongemak.

Draad, kabels en snoer

Waarvoor welke draad en kabel?

Bij Sander Vunderink Elektromaterialen verkopen we draad en kabel voor allerlei toepassingen. Maar waarvoor kunt u nu het beste welke kabel gebruiken? Lees hieronder waarvoor welke draad en kabel het meest geschikt is.

VD-draad

VD-draad, ook wel installatiedraad genoemd, is bedoeld voor in de muur. VD-draad moet door een elektrabuis getrokken worden en wordt gebruikt voor elektrische installaties in huis. VD-draden zijn één-aderig en bij ons verkrijgbaar in:

Wij verkopen VD-draad van het merk Donné Draad, een Nederlandse expert op het gebied van draad en kabel. We hebben kleine rolletjes van 10 en 20 meter, maar ook van 100 meter. U kunt ook kiezen voor het Donné VD-draad actiepakket! Hierin zit vier rollen VD-draad van 100 meter in de kleuren blauw, bruin, geel/groen (allen 2,5 mm²) en zwart (1,5 mm²).

Grijze kabel YMVK

De grijze YMVK-kabel is een kabel voor voedings- en stuurstroom voor laagspanningsinstallaties en wordt gebruikt in woningen en bedrijven. De YMVK-kabel is voornamelijk geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes en in ruimtes met hoge brandveiligheidseisen. We verkopen YMVK-kabel in veel verschillende diktes. De dunnere YMVK-kabels, namelijk de 3-aderige YMVK kabel (2,5 mm²) en de 5-aderige YMVK-kabel (2,5 mm²), verkopen we ook in ringen van 100 meter. 

Grondkabel YMVK-as

De normale YMVK-kabel kan niet rechtstreeks in de grond gelegd worden. Hiervoor gebruik je een YMVK-as grondkabel. Een grondkabel heeft naast de normale aders een litze. Dit is een niet-geïsoleerde ader. Een 3-aderige grondkabel wordt dan ook aangeduid als 2 x 2,5 mm² + 2,5 mm². Dit betekent dus dat de grondkabel 2 normale aders met een aderdikte van 2,5 mm² bevat, en 1 litze met een aderdikte van 2,5 mm².

Voorbedrade flexbuis

De Preflex voorbedrade flexbuis is een gemakkelijke oplossing voor het installeren van draad en kabel. Zoals de naam al zegt, is deze buis al bedraad: u hoeft geen draad en kabel door een buis heen te trekken, dit is allemaal al geregeld. Naast flexibele buizen met VD-draad hebben we ook flexibele buizen met coax-kabel, UTP-kabel, en een flexbuis met zowel coax als UTP. 

Montagesnoer

Bij Sander Vunderink Elektromaterialen verkopen we montagesnoer van het merk Lapp. Montagesnoer wordt gebruikt voor interne bekabeling van apparatuur, maar ook voor laagspanning schakel- en verdeelapparatuur. We hebben montagesnoer in verschillende aderdiktes en verschillende kleuren. De dunnere kabels zijn beschikbaar per meter en per doos van 100 meter. Het montagesnoer met een aderdikte van 10 mm² of meer zijn alleen verkrijgbaar per meter.

UTP-kabel

Voor telefonie en computer netwerken moet u een UTP-kabel hebben. Van de UTP-kabel bestaan meerdere soorten. Wij verkopen de Cat.5E en de Cat.6 UTP-kabel. Beide zijn geschikt voor snelheden tot wel 1000 Mbit, maar de Cat.6 heeft een grotere bandbreedte. Welke het meest geschikt is voor u, hangt af van uw internet gebruik.

Patchkabel

De patchkabel lijkt in zijn toepassing veel op de UTP-kabel, aangezien hij ook gebruikt wordt voor netwerken. De patchkabel is echter dunner en daardoor flexibeler. Hij wordt meestal gebruikt voor netwerkverbinding tussen een computer en een patchpaneel. Ook de patchkabel is verkrijgbaar in Cat.5E en Cat.6 versie.

Coax-kabel

Een coax-kabel is bedoeld voor het overdragen van licht en geluid. Met andere woorden: draad en kabel voor je Ziggo aansluiting. We verkopen de coax-kabel van Belden in wit en zwart. Daarnaast kunt u ook kiezen voor de waterdichte coax-kabel.

Luidsprekersnoer

Eigenlijk spreekt bij deze soort draad en kabel de naam voor zich: het luidsprekersnoer is bedoeld voor het aansluiten van een luidspreker. Het luidsprekersnoer is verkrijgbaar in rood-zwart en transparant. Voor de dikkere maten luidsprekersnoer heeft u de transparante versie nodig.

Rubber kabel

Rubber kabels zijn bedoeld voor het aansluiten van zware apparaten. Zo hebben wij rubber kabels voor handgereedschap en zware machines. Rubber kabels kunnen goed gebruikt worden als verlengkabels voor krachtstroom. Rubber kabel is per 50 en 100 meter, maar ook per meter.

VMVL snoer

Dit VMVL snoer wordt ook wel huishoudkabel genoemd. Deze soort draad en kabel is goed geschikt voor het aansluiten van wasmachines en drogers. Ook van het VMVL snoer zijn verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. U kunt kiezen voor rollen van 50 of 100 meter, maar ook VMVL snoer per meter.

Siliconenkabel

Deze kabel kan gebruikt worden voor spotjes. De siliconenkabel is met name geschikt voor halogeenverlichting, aangezien deze heel warm kan worden. De siliconenkabel kan tegen dit soort temperaturen. Deze kabel is verkrijgbaar per meter en per rollen van 50 of 100 meter.