Busch Jaeger LED-Dimmer 6523 U-102

De Busch Jaeger LED-Dimmer 6523 U-102 is de nieuwste LED-dimmer van Busch Jaeger. De Busch Jaeger LED-Dimmer 6523 U-102 is de vervanger van de Busch Jaeger Dimmer 6523U. U vindt hier alle informatie over de Busch Jaeger LED-Dimmer 6523 U-102. Van de werking van de dimmer tot het afwerken er van.

Voordelen van de Busch Jaeger LED-Dimmer 6523 U-102

De Busch Jaeger Dimmer 6523U is vervangen door de LED-Dimmer 6523 U-102. Het grootste verschil is dat de nieuwe variant een speciale LED-dimmer is. De laatste technologieën zijn geïntegreerd in de LED-dimmer wat veel mogelijkheden met zich mee brengt. De LED-dimmer is zuiniger dan de vorige dimmer. De lichtopbrengst is hoger en beter. De LED-dimmer is geluidsarm en heeft een soepelere aansturing. Daarnaast is een grote verbetering dat de LED-dimmer werkt met fase-aansnijding en fase-afsnijding. Bij de vorige dimmer was alleen fase-aansnijding mogelijk. Maar door een keuzeschakelaar bij de LED-dimmer is beide mogelijk. Het voordeel hiervan is dat de LED-dimmer meer lampen kan dimmen dan de voorganger.

De LED-dimmer is niet beperkt tot het dimmen van ledlampen. Het dimmen van gloeilampen en halogeenlampen is voor deze dimmer ook geen probleem. Ook kunnen laagvolthalogeenlampen met transformator en halogeen-energiespaarlampen. Bij alle lampen die wij verkopen kunt u vinden welke dimmer geschikt is.

Afstellen van de dimmer

De Busch Jaeger LED-dimmer 6523 U-102 is voorzien van een stelschroef. Als u de dimmer heeft aangesloten kunt u de dimmer afstellen. Om de dimmer af te stellen moet u de dimmer aanzetten en in de meest gedimde stand. Voor de meest gedimde stand draait u de dimmer helemaal tegen de klok in. Schrik niet als de verlichting helemaal uit gaat, dit is normaal. Vervolgens kunt u met een schroevendraaier de stelschroef opvoeren door met de klok mee te draaien. Het is normaal als de verlichting gaat knipperen. Wanneer de lampen niet meer knipperen, heeft u de juiste weerstand gevonden. Voordat u de dimmer gaat afwerken is het verstandig om eerst even te wachten. Als de verlichting na ongeveer 30 minuten nog niet gaat knipperen is de dimmer juist afgesteld. Als de lampen toch weer zijn gaan knipperen probeert u de stelschroef opnieuw af te stellen.

Afwerken van de Busch Jaeger LED-dimmer 6523 U-102

Om de LED-dimmer 6523 U-102 af te werken kunt u in principe alle lijnen van Busch Jaeger gebruiken. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de Busch Jaeger Balance lijn. Deze lijn is in 2015 op de markt gebracht en heeft een inbouwmaat van 55x55 mm van de centraalplaten en de afdekramen. Deze maat wordt ook aangehouden door de merken JUNG en Gira.

Wij hebben de mogelijkheden onderzocht of het mogelijk is om de Busch Jaeger LED-dimmer 6523 U-102 af te werken met de dimmerknop van de Balance lijn in combinatie met schakelmateriaal van JUNG en Gira. De combinatie met JUNG schakelmateriaal is mogelijk omdat de inbouwmaat gelijk is, er is echter wel verschil in hoogte. In principe is het dus mogelijk om dit te combineren. U kunt hierbij zelf oordelen of u dit mooi vindt of niet. De combinatie met Gira schakelmateriaal is ook mogelijk, alleen moet er met een stanleymes een klein randje uit iedere hoek van het raam gesneden worden. We hebben de combinatie met PEHA Badora schakelmateriaal ook geprobeerd, echter is dit afdekraam net iets te groot.

Busch Jaeger dimmer en Balance dimmerknop

Busch Jaeger LED-dimmer 6523 U-102 in combinatie met Busch Jaeger Balance

Busch Jaeger dimmer en Balance dimmerknop met JUNG afdekraam

Busch Jaeger LED-dimmer 6523 U-102 met Balance dimmerknop en JUNG afdekraam

Busch Jaeger dimmer en Balance dimmerknop met Gira afdekraam

Busch Jaeger LED-dimmer 6523 U-102 met Balance dimmerknop en Gira afdekraam

 

We zijn erg benieuwd naar uw praktijk ervaringen. Mocht uw ervaring anders zijn, laat het ons dan weten! Heeft u een andere oplossing die mooier is? Dan horen wij dit ook graag.