Van hoog naar laag sorteren

5 Artikel(en)

 • 24.07.19 0 Geplaatst in News door Traffic Today

  De groepenkast is het punt in uw huis waar vandaan de elektriciteit wordt beveiligd en verdeeld. In ieder gebouw is een groepenkast te vinden. Er zijn twee verschillende varianten groepenkasten mogelijk: 1-fase en 3-fase. Een 1-fase groepenkast kunt u herkennen aan twee draden die uit de groepenkast komen: één fase draad en één nuldraad. Op de meter in uw meterkast ziet u 220/230V staan. Bij een 3-fase groepenkast komen er 4 draden uit de groepenkast: drie fase draden en één nuldraad. Op de elektriciteitsmeter ziet u 3x220/230V of 380/400V staan. In de meeste huizen is een 1-fase groepenkast te vinden. Maar waarom is er dan een 3-fase groepenkast?

  Lees meer
 • 24.07.19 0 Geplaatst in News door Traffic Today

  De groepenkast is de plek in uw huis waar de elektrische energie binnenkomt. De groepenkast vindt u in uw meterkast. Vanuit de groepenkast wordt de elektriciteit beveiligd en verdeeld over de elektrische apparaten in gebouwen. Omdat het hier draait om elektriciteit is het van belang dat alles veilig is. Hiervoor zijn bepaalde eisen opgesteld waaraan uw meterkast en groepenkast moeten voldoen. Hieronder volgt een greep uit de eisen die er zijn.

  Lees meer
 • 24.07.19 0 Geplaatst in News door Traffic Today

  We hebben allemaal een groepenkast in huis. Een groepenkast zorgt ervoor dat de elektriciteit wordt beveiligd en verdeeld. De groepenkast voorziet dus uw elektrische apparaten van energie zodat u bijvoorbeeld niet in het donker hoeft te zitten en zodat u TV kunt kijken. Het is handig om de werking van een groepenkast te kennen. Of in ieder geval de grote lijnen van de werking van een groepenkast. Zo kunt u zich redden als bijvoorbeeld de stroom is uitgevallen.

  Lees meer
 • 15.07.19 0 Geplaatst in News door Traffic Today

  Ieder huis beschikt er over: de groepenkast. De groepenkast zorgt voor het verdelen en beveiligen van de elektriciteit. Een groepenkast is dus nodig zodat alle apparaten in huis worden voorzien van elektrische energie. Het kan voorkomen dat u een nieuwe groepenkast nodig heeft. Bijvoorbeeld als u net verhuisd bent of wanneer uw groepenkast aan vervanging toe is. Gaat u een nieuwe groepenkast samenstellen, dan moet u met een aantal factoren rekening houden. Bij twijfel kunt u altijd een professionele installateur raadplegen. Wel kunt u altijd alvast voorbereidingen treffen wanneer u nieuwe groepenkast samenstellen wilt. Hieronder volgen een aantal punten die u alvast kunt voorbereiden.

  Lees meer
 • 25.06.19 0 Geplaatst in News door Traffic Today

  Een groepenkast is onmisbaar in huis of in ieder ander gebouw. De groepenkast zorgt er namelijk voor dat de elektriciteit beveiligd en verdeeld wordt. Alle elektrische apparaten worden voorzien van stroom vanaf de groepenkast. Is uw groepenkast aan vervanging toe omdat u bijvoorbeeld in een verouderd huis woont? Of gaat u in een nieuwbouwhuis wonen? Dan moet u een nieuwe groepenkast installeren. Een groepenkast installeren is geen gemakkelijke klus. Daarnaast kan een groepenkast installeren ook gevaarlijk zijn omdat u werkt met stroom. Heeft u nog nooit eerder gewerkt met stroom? Laat dan de groepenkast installeren door een erkend vakman. Deze zal de groepenkast installeren op de juiste wijze.

  Lees meer
Van hoog naar laag sorteren

5 Artikel(en)